Ankerkuil

De OpStapdag verhoogt jouw mobiliteit

Op woensdag 3 oktober organiseert de gemeente Moerdijk voor alle mensen van 65 jaar en ouder uit Moerdijk, Langeweg en Zevenbergschen Hoek een OpStapdag om uitleg te geven over het gebruik van het openbaar vervoer. De OpStapdag vindt plaats tussen 10:30 en 12:30 in de Ankerkuil in Moerdijk. Je kunt binnenlopen wanneer je wilt.

De OpStapdag wordt georganiseerd om meer uitleg te geven over de Reiswijzer die alle mensen van 65 jaar of ouder uit Moerdijk, Langeweg en Zevenbergschenhoek onlangs hebben ontvangen. De Reiswijzer biedt een handig overzicht van het bestaande vervoersaanbod in de omgeving. Ook geeft het antwoorden op vragen als: wat is het telefoonnummer van de deeltaxi en waar kan ik een OV-chipkaart aanvragen? Met de Reiswijzer wil de gemeente Moerdijk meer bekendheid geven aan de vervoersmogelijkheden die er in de gemeente zijn. Ze hopen daarmee een toenemend gebruik van het openbaar vervoer te bereiken en ook jouw mobiliteit te verhogen. De Reiswijzer is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de regio West-Brabant en de provincie Noord-Brabant.

Tijdens de OpStapdag kun je onder begeleiding gebruikmaken van het openbaar vervoer. Ook is er een mobiliteitsconsulent aanwezig, waarbij je terecht kunt voor al jouw vragen. Weet je bijvoorbeeld niet hoe een OV-chipkaart werkt of wat nu precies een buurtbus is? Kom dan zeker even langs. Je kunt op deze dag ook een gepersonaliseerde OV-chipkaart aanvragen. Neem hiervoor een pasfoto en een kopie van je bankafschrift mee. Meer informatie vind je op www.moerdijk.nl/reiswijzer.

Ken je iemand in jouw omgeving waar deze dag ook nuttig voor is, deel dit bericht gerust.