Heb je een koopwoning in het dorp Moerdijk en wil je jouw woning verkopen aan de gemeente? Dan kun je dit kenbaar maken door het aanmeldformulier.pdf ingevuld in te sturen. Voorwaarde is dat jouw woning getaxeerd is voor de Moerdijkregeling en dat je een gevalideerd taxatierapport in bezit heeft.

De gemeente Moerdijk koopt ieder jaar maximaal 25 woningen aan. Aanmelden voor de lichting 2019 is mogelijk tot 1 juli 2019. Let op: heb je jezelf aangemeld en trek je jouw aanmelding terug, dan geldt een wachttijd van 5 jaar voordat je jouw woning weer kunt aanmelden voor de Moerdijkregeling. Hiermee voorkomen we overhaaste inschrijvingen en een onnodige wachtlijst. Heb je het koopcontract getekend, dan is dat uiteraard bindend.

Zelf verkopen
Je bent niet verplicht om jouw woning aan de gemeente aan te bieden. Je mag jouw woning uiteraard ook zelf verkopen via de particuliere woningmarkt. Ook als je eerst probeert jouw woning zelf te verkopen, houd je het recht om later alsnog gebruik te maken van de Moerdijkregeling. Als je jouw woning zelf verkoopt, geldt ook de garantieregeling voor de koper van jouw woning.

Makelaarskosten
Als je jouw woning aan de gemeente verkoopt, wordt er een vast bedrag voor zogenaamde makelaarscourtage gerekend. Voor woningen met een taxatiewaarde (1-1-2013) tot €300.000,- geldt een courtage van €766,275. Voor woningen met een taxatiewaarde (1-1-2013) vanaf €300.000,- geldt een courtage van €1.174,955.

Moerdijkregeling geldt ook voor nieuwe inwoners
Als de woning getaxeerd is volgens de geldende criteria van de Moerdijkregeling, wordt de verkoopgarantie aan de nieuwe koper doorgegeven. Als je drie jaar in jouw pas gekochte huis in dorp Moerdijk heeft gewoond, dan kun je jouw huis aan de gemeente aanbieden voor de Moerdijkregeling.