De Ankerkuil

De Ankerkuil is het gemeenschapshuis en ontmoetingsplaats voor jong en oud. De huisarts en fysiotherapeut draaien hier hun spreekuur. Ook voor verschillende verenigingen is de Ankerkuil hun thuisbasis.
Ook het ‘Huis van de Wijk’ is hier gevestigd. Je kunt hier terecht voor informatie, advies of hulpvragen aan professionals zoals de wijkzuster.

Verenigingen

Moerdijk kent een levendig dorps- en verenigingsleven, waarin een groot deel van de Moerdijkers actief is. Naast diverse sportverenigingen (voetbal, tennis, biljart, darts, jeu de boules, vissen) is er ook een (jeugd)toneelvereniging, carnavalsvereniging, seniorenraad, buurtvereniging, Stichting Sociaal Kultureel Werk (SKW) ‘de Klavers’, een EHBO vereniging en een Oranjecomité.

Bewoners besteden veel aandacht aan veiligheid door een actieve buurtpreventie en !Alert Moerdijk.

Huis van de Wijk

Je kunt bij het Huis van de Wijk terecht voor informatie, advies of hulpvragen. Ook organiseren zij regelmatig samen met inwoners activiteiten. De medewerkers van het basisteam houden wekelijks een inloop op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur in De Ankerkuil. Afwisselend zijn de woonconsulent, de wijkzuster en de sociaal werker aanwezig.

Je kunt bij hen terecht voor vragen op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Of neem telefonisch met hen contact op:

Noortje Enkhuizen, wijkregisseur Sociaal Beheer Woonkwartier tel. 0168-350000
Renata van Es, wijkzuster Surplus tel. 0168-371827
Monique van Bedaf, sociaal werker Surplus Welzijn tel. 0168-350500

Voorzieningen

Moerdijk heeft een basisschool, IBS de Klaverhoek. Voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang kun je terecht bij BSO de Zeven Dwergen in Zevenbergschen Hoek.
Boodschappen haal je bij de buurtsuper Het Winkelmandje. Ook vind je op het dorp twee vishandels en een Hongaarse delicatessenwinkel.