Project informatie

Werkgroep

Het doel van deze werkgroep is het informeren over de woningen uit de Moerdijkregeling, de verkoop- en verhuurstrategie en het promoten van ‘Wonen in Moerdijk is zo gek nog niet’. Dit doen we door het inzetten van verschillende communicatiemiddelen en het organiseren van activiteiten zoals een open huizen dag.

Update over de woningmarkt en de Moerdijkregeling in 2017

Een actuele update van de Moerdijkregeling zie je
op de bovenste afbeelding. Tot 1 december kon je
jouw woning aanmelden. Dat heeft 1 inschrijving opgeleverd. 

Activiteiten

Dorpstafel wordt vereniging
Half december meldden de leden van de dorpstafel zich bij de notaris. Die zorgde voor de officiële oprichting van de Vereniging Dorpstafel kern Moerdijk. De dorpstafel is dus nu een vereniging. Als vereniging krijgt de voormalige dorpstafel een eigen budget van € 5.000 per jaar. Daarmee kunnen de leden zelf, dus zonder tussenkomst van de gemeente, met lokale initiatieven aan de slag. Beleid van de gemeente Moerdijk is om inwoners waar mogelijk zelf zaken te laten regelen en initiatieven te ontplooien.

Dorp Moerdijk in 3,5 minuut!
Trotse inwoners van een bijzonder dorp met karakter. Laat dat maar eens zien in pakweg 3,5 minuut! Het resultaat: een prachtig filmpje over het dorp Moerdijk. Presentator Rogier van Oosterhout neemt de kijker daarin mee langs alles wat het dorp Moerdijk zo bijzonder maakt.

Initiatiefnemer van de film is de gemeente Moerdijk. De film toont het bloeiende verenigingsleven, de voorzieningen in het dorp en de rust en ruimte met dank aan het plaatselijke natuur- en recreatiegebied De Appelzak. Maar ook het vlakbij gelegen haven- en industrieterrein. En vooral de typische warme sfeer en de levendigheid, die de ongeveer 1.150 inwoners van het dorp samen creëren.

De film staat op de homepage en is ook te zien op www.facebook.com/komwonenindorpmoerdijk en Instagram: INdorpMoerdijk.

En er volgen uiteraard nog meer activiteiten dus houd onze pagina, Facebook en Instagram in de gaten. Heb je tussendoor vragen? Mail dan naar havenstrategie@moerdijk.nl.

De werkgroep bestaat uit: Jeroen de Visser, Joke Hagenbeuk, Mark Tito en Corianne Bartels (gemeente Moerdijk).