Project informatie

Werkgroep

Het gaat goed in dorp Moerdijk! Zo goed zelfs dat de werkgroep Verkoop, PR & Imago zijn doel heeft bereikt. De huizenverkoop vanuit de Moerdijkregeling verloopt soepel, de rust in het dorp is hersteld en het imago is goed. Daarom staat deze werkgroep momenteel on hold. Wanneer nodig zoeken de leden elkaar weer op en gaan ze weer volop aan de slag voor het dorp.

Update over de woningmarkt en de Moerdijkregeling in 2019

Een actuele update van de Moerdijkregeling zie je
op de bovenste afbeelding. De gemeente Moerdijk
koopt ieder jaar maximaal 25 woningen aan. Aan-
melden voor de lichting 2019 is mogelijk tot 1 juli.

Activiteiten

Dorpstafel vanaf nu vereniging
Eind 2018 meldden de leden van de dorpstafel zich bij de notaris. Die zorgde voor de officiële oprichting van de Vereniging Dorpstafel kern Moerdijk. De dorpstafel is dus nu een vereniging. Als vereniging krijgt de voormalige dorpstafel een eigen budget van € 5.000 per jaar. Daarmee kunnen de leden zelf, dus zonder tussenkomst van de gemeente, met lokale initiatieven aan de slag. Beleid van de gemeente Moerdijk is om inwoners waar mogelijk zelf zaken te laten regelen en initiatieven te ontplooien.

Dorp Moerdijk in 3,5 minuut!
Trotse inwoners van een bijzonder dorp met karakter. Laat dat maar eens zien in pakweg 3,5 minuut! Het resultaat: een prachtig filmpje over het dorp Moerdijk. Presentator Rogier van Oosterhout neemt de kijker daarin mee langs alles wat het dorp Moerdijk zo bijzonder maakt.

Initiatiefnemer van de film is de gemeente Moerdijk. De film toont het bloeiende verenigingsleven, de voorzieningen in het dorp en de rust en ruimte met dank aan het plaatselijke natuur- en recreatiegebied De Appelzak. Maar ook het vlakbij gelegen haven- en industrieterrein. En vooral de typische warme sfeer en de levendigheid, die de ongeveer 1.150 inwoners van het dorp samen creëren.

De film staat op de homepage en is ook te zien op www.facebook.com/komwonenindorpmoerdijk en Instagram: INdorpMoerdijk.

En er volgen uiteraard nog meer activiteiten dus houd onze pagina, Facebook en Instagram in de gaten. Heb je tussendoor vragen? Mail dan naar havenstrategie@moerdijk.nl.

De werkgroep bestaat uit: Jeroen de Visser, Joke Hagenbeuk en Corianne Bartels (gemeente Moerdijk).